Ellenfél nélkül is szenvedett Obama

Vágólapra másolva!
Nem kapta meg a szavazatok felét Barack Obama a demokrata előválasztáson Kentuckyban, függetlenül attól, hogy nem volt ellenfele a voksoláson. Obama a szintén hagyományosan konzervatív Arkansasban is szenvedett.
Vágólapra másolva!

Ellenfelek nélkül is szenved Barack Obama az amerikai demokrata előválasztáson, Obama a klasszikusan konzervatívnak számító Kentuckyban úgy tudta megszerezni a szavazatok felét, hogy nem is volt másik induló - írja a Politico.com hírportál.

Obama Kentuckyban a szavazatok 57,9 százalékát szerezte meg függetlenül attól, hogy a voksok 99 százaléka érvényes volt, vagyis a szavazatok 42 százaléka nem támogatott senkit. A szintén konzervatívnak számító Arkansasban Obama a szavazatok 59 százalékát szerezte meg, ellenfelének, John Wolfe-nak a szavazatok 41 százaléka jutott, Wolfe több szavazókörben is győzött.

A 2008-as demokrata elnökválasztáson is szenvedett Obama Arkansasban és Kentuckyban. Obama akkor Hillary Clintonnal küzdött a demokrata elnökjelöltségért, a mostani amerikai elnök akkor a szavazatok 30 százalékát szerezte meg Kentuckyban, és 26 százalékát Arkansasban. Később az elnökválasztáson mindkét államban vesztett John McClainnel szemben.