Halottja is van a tunéziai összecsapásoknak

Vágólapra másolva!
Rendőrökkel csaptak össze vasárnap az Anszar as-Saría nevű szalafista szervezet hívei két tunéziai városban is, miután a kormány betiltotta éves kongresszusukat. Késő esti jelentések szerint az összetűzések halálos áldozatot is követeltek.
Vágólapra másolva!

Az utcai összecsapásookban tizenöt ember megsebesült, köztük 11 rendőr. Egy tüntetőt és egy rendőrt súlyos állapotban szállítottak kórházba - közölte a belügyminisztérium. A szalafista tüntető nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Ali Larajed miniszterelnök televíziós nyilatkozatában terrorista szervezetnek bélyegezte az Anszar as-Sariát. Azzal vádolta a szervezetet, hogy nyílt provokációt intéz az állam ellen. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet nyíltan támogató mozgalom el-Kairuán városában akarta megrendezni nagygyűlését, amit a rendfenntartó erők nagy létszámban kivezényelt egységei megakadályoztak. A szervezet vezetése ezért Tunisz egyik nyugati elővárosába hívta a küldötteket.

El-Kairuánban és Ettadamenben a tiltakozók kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázgránátokkal válaszoltak. A hatóságok páncélozott járműveket és katonákkal teli teherautókat vezényeltek ezekre a helyszínekre, hogy a tömeget feloszlassák. Tizenöt ember megsérült, köztük 11 rendőr. Egyes helyeken a szalafisták útakadályokat emeltek és autógumikat égettek.