A hőség támasztotta fel a tetszhalottat

Vágólapra másolva!
Túlságosan melege volt, ezért nem tudott tovább feküdni a halotti lepel alatt az a kínai férfi, aki kártérítés reményében eljátszotta, hogy agyonverték a végrehajtók.
Vágólapra másolva!

Egy kínai üdítőárus eljátszotta, hogy agyonverték a végrehajtók, majd egyszer csak felugrott a halotti lepel alól, mert nagyon melege volt - írja a BBC brit csatorna online oldala a helyi médiára hivatkozva. "Túl meleg van, ezt nem bírom tovább elviselni" - mondta a férfi, miután kiesett a szerepéből.

A férfi a múlt szombaton adta elő a nagyjelenetet: ő és a társai eljátszották, hogy agyonverték, ennek demonstrálására tízen cipelték a holttestét egy hordágyon, majd egy fehér lepedővel is letakarták. A trükk lényege annyi lett volna, hogy kártérítést követeljenek a társuk halála miatt. A terv azonban alig két óra alatt megbukott, miután Han - az árus - hirtelen felugrott, azt kiabálva, hogy nem bírja tovább a hőséget.

Han később azt mondta a rendőrségnek, hogy az üdítőárusok azért keveredtek vitába, mert a végrehajtók azt mondták nekik, hogy a pultjuk akadályozza a közlekedést, és elkobozták az áruikat. A férfit és két másik embert letartóztatták a hatóság félrevezetése miatt.

A kínai városi végrehajtók rendkívül népszerűtlenek az egyszerű kínaiak szemében, az utóbbi időben ugyanis sok erőszakos cselekmény kötődik a nevükhöz. A múlt hónapban például hat végrehajtót vettek őrizetbe, mert egy vita hevében úgy fejbe vágtak egy gyümölcsárust, hogy belehalt a sérüléseibe.