Elkapták az egyik nagy mexikói drogkartell vezetőjét

Vágólapra másolva!
Három hónap alatt már a harmadik maffiafőnökre csapott le a mexikói rendőrség. A Juarez klán feje csak nemrég vett át a pozíciót a testvérétől.
Vágólapra másolva!

A mexikói hatóságok letartóztatták Alberto Carrillo Fuentest, a mexikói Juarez drogkartell vezetőjét - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Fuentest az amerikai határ mentén fekvő főhadiszállásától, Ciudad Juareztől távol, az ország nyugati részén lévő Nayarit tartományban fogták el. A 47 éves, Csúnya Betty becenéven ismert maffiafőnök nem tanúsított ellenállást.

Az idén ez már a harmadik nagy fogás Mexikóban: júliusban a Zetas klán fejét, Miguel Angel Trevinót, augusztusban pedig a Gulf kartellt vezető Mario Ramirez Trevinót tartóztatták le. A kormány hadjáratot indított az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészettel foglalkozó bűnözői csoportok ellen, miután a közöttük dúló harcok becslések szerint 70 ezer ember halálát okozták az utóbbi hat évben.

A nyomozók szerint Alberto Carrillo Fuentes nemrég vette át a kartell vezetését a testvérétől, Vicentétől. A Juarez, bár a 90-es évekbeli fénykora óta meggyengült a konkurenciaharcban, még mindig az egyik legerősebb klánnak számít.