Megkötözött dolgozókkal kegyetlenkedtek az Aldinál

Vágólapra másolva!
Újabb részleteket közöltek a volt munkatársak egy könyvben arról, hogyan bánnak az alkalmazottakkal a németországi Aldi áruházláncnál. A gólyatáborok beavatási szertartásaira emlékeztetnek a módszerek.
Vágólapra másolva!

Fóliával megkötözték és oszlophoz láncolták az Aldi egy próbaidős alkalmazottját Németországban, és más módon is rendszeresen kegyetlenkedtek a beosztottakkal az áruházlánc dolgozói - írja a Thelocal.de angol nyelvű német hírportál.

A cikk az Aldi egy volt menedzsere, Andreas Straub egyszer már megjelent, nemrég átdolgozott könyvéből idéz részleteket. A könyv első kiadása is nagy vihart kavart, egyebek mellett az állt benne, hogy a diszkontlánc rendszeresen kémkedik az alkalmazottai után. A szerző azt nyulatkozta a hírportálnak, hogy tapasztalatai szerint a helyzet azóta sem javult.

Az új könyvben megszólaló munkatársak az újonnan felvettekre kényszerített kegyetlen beavatási szertartásokról beszélnek, valamint arról, hogy állandó pszichikai terrorban tartották őket a németországi Aldinál töltött idejük során.

Nemrég egy magándetektív számolt be arról a Spiegelben, hogy az Aldi egyik üzletének a vezetője azzal bízta meg, hogy szereljen fel rejtett kamerákat az alkalmazottak öltözőjében, és igyekezzen minél többet megtudni a magánéletükről, anyagi helyzetükről is. A történteket a cég először tagadta, majd elismerte, miután vizsgálatot folytatott az ügyben.