Polgármester lehet a péniszéről fotót küldő amerikai politikus

Vágólapra másolva!
Nem ártott sokat Anthony Weiner politikai karrierjének, hogy két évvel ezelőtt a Twitteren küldött fotókat a saját péniszéről nőknek. A demokrata politikus egy friss felmérés szerint esélyes rá, hogy New York-i polgármesterjelölt legyen.
Vágólapra másolva!

Egy friss közvéleménykutatás szerint Anthony Weiner, New York-i demokrata politikus - akit korábban Michael Bloomberg polgármester lehetséges utódjaként is emlegettek - vezet ellenfele előtt a polgármesterjelöltségért folyó harcban. Weiner néhány hét alatt tudott a kegyvesztettség állapotából szinte az élmezőnyig jutni - írja a NBC New York online oldal.

Weiner két évvel azután szállt újra versenybe, hogy lemondott kongresszuszi helyéről a körülötte kialakult botrány miatt. A politikus Twitterén 2011-ben megjelent egy férfi merevedését ábrázoló fotó. Weiner először azt állította, hogy valaki feltörte az oldalát, majd aztán azt közölte, lehetséges, hogy az ő pénisze van abban a bizonyos alsónadrágban, később pedig azt is bevallotta, hogy ő küldte a fotót egy fiatal nőnek. Ekkor bocsánatot kért mindenkitől (elsőként feleségétől, akiről kiderült nem sokkal később, hogy terhes), és elismerte ugyan, hogy ez a fotó nem volt egyedi eset, ugyanis a 2011 előtti három évben hat nőnek küldött szeméremsértő, nem egyszer a saját fotóit tartalmazó üzeneteket az interneten .

Forrás: AFP/Alex Wong

A lap szerint Weiner karrierje a jelek szerint a botrányok után egy teljesen új szakaszba lépett, aminek a vége egy látványos visszatérés lehet a politika színpadára.

A botrányról a Potuson olvashat részletesen.