Késes ámokfutó gyilkolt egy buszon Kínában

Vágólapra másolva!
Vitába keveredett a családtagjaival, és egy busz utasain töltötte ki a dühét egy kínai férfi. Egy héten belül ez volt a második késelés autóbuszon az országban.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este, a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székhelyén közlekedő buszon kezdett késsel vagdalkozni egy utas. Négy ember meghalt, és 11 megsebesült - jelentette a kínai média hétfőn.

A csengtui 42-es számú busz kamerája szerint a férfi hirtelen kést rántott, és nekiesett a járaton lévőknek. Miután leszállt, folytatta az ámokfutást a járókelők között - számolt be a helyi hatóság. A rendőrök végül lövésekkel tették ártalmatlanná.

A kínai központi televízió jelentése szerint egy 10 éves lány is a súlyos sebesültek között van, de részleteket az áldozatok kilétéről nem közöltek.

A nyomozóknak a 41 éves, Li családnevű csengtui gyanúsított elmondta, hogy vándormunkásként dolgozott a tartomány másik városában, és hazatérése után családtagjaival pénzügyi vitába keveredett. Tettével a haragját vezette le.

Egy hete a Honan tartományi Anjang városban egy 10 éves kislánnyal, valamint egy 10 és egy 17 éves fiúval végzett buszon egy 24 éves férfi. Késével több mint tucatnyi utast sebesített meg, közülük ötöt súlyosan. A tettes egy kukoricáson át elmenekült, 400 rendőr kereste, majd el is fogták. Állítólag ő is egy családi veszekedés után töltötte ki dühét az ártatlan embereken.