Vágólapra másolva!
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgatta Martin Luther Kinget, és újságírókat is megfigyelt. A lehallgatási listán szereplő neveket egészen mostanáig titokban tartották.
Vágólapra másolva!

Titkosítás alól feloldott dokumentumokból kiderült, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Martin Luther King polgárjogi harcost és Muhammad Ali bokszolót is megfigyelte a vietnami háború elleni tüntetések idején. A dokumentumok szerint az NSA a New York Times és a Washington Post újságíróit is megfigyelte, és rendszeresen lehallgatott két szenátort is.

A Minaret néven futó műveletre eredetileg a hetvenes években derült fény, de a lehallgatási listán szereplő neveket egészen mostanáig titokban tartották.

A megfigyeltek közül sokan bírálták az amerikai katonai szerepvállalást a vietnami háborúban. A háborúellenes tüntetések idején Lyndon Johson elnök felkérte az amerikai hírszerzést, derítse ki, hogy az egyes tüntetések mögött nem külföldi kormányok állnak-e. A megfigyelések Richard Nixon elnöksége idején is folytatódtak. Az amerikai legfőbb ügyész 1973-ban állította le az NSA programját.