Egy autóból rángatták elő a párizsi lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Pénteken még csak fenyegetőzött, hétfőn már lövöldözött is egy férfi Párizsban. A rendőrök szerdán egy parkolóházban lévő autóban találták meg. A gyanúsított 1994-ben már részt vett egy több rendőr halálával végződött bűntényben.
Vágólapra másolva!

Elfogott a francia rendőrség egy férfit, aki vélhetően elkövette a hétfői fegyveres támadást Párizsban - írta a BBC. A francia ügyészség szerint a letartóztatott férfi erősen hasonlít arra a férfira, aki hétfőn a biztonsági kamerák felvételein látszik.

Hétfőn a Libération lap szerkesztőségében, majd egy bankban is lövöldözött. A BBC szerint szerda este hat órakor fogták el Párizs nyugati részén, egy álló autóból rángatták ki a rendőrök egy földalatti parkolóházban. Letartóztatása előtt gyógyszereket vehetett be öngyilkossági szándékkal. Az ügyészség azt is elmondta, hogy a férfi nem volt kihallgatható állapotban, és a jogainak ismertetését is el kellett napolni.

Nem árulták el, miért, és a lövöldöző motivációról sem mondtak többet, de azt igen, hogy Abdelhakim D. névre hallgat, és 1998-ben már ült börtökben. A francia Metro szerint ő volt az egyik, aki harmadikként részt vett két anarchista 1994-es bűnesetében, a Rey-Maupin-ügyben. Akkor Abdelhakim D.-t összeesküvésért négy év börtönre ítélték, mert ő szállította a fegyvert a két anarchistának.

A férfi pénteken még csak fenyegetőzött. Bement a BFMTV irodájába, de a recepción kivette a tárat a fegyveréből, és azt mondta: "legközelebb nem hibázok".

Hétfőn viszont tényleg lövöldözött. Bement a Libération szerkesztőségébe és két lövést adott le, súlyosan megsebesítve egy fotóst. Két órával később ugyanő a Societe Generale bank központjánál adott le lövéseket, ekkor nem sebesült meg senki. Ezután megállított egy autóst, és arra kényszerítette, hogy elvigye őt a Champs Elysees felé, ott aztán nyoma veszett.