Újabb holttestet találtak annak a pubnak a romjai között, amelyre péntek éjjel zuhant egy rendőrségi helikopter. Ezzel kilencre emelkedett az elhunytak száma. A rendőrség szerint még lehetnek áldozatok a törmelék között.

Kilencre emelkedett hétfőre virradóra a glasgow-i helikopterbaleset halálos áldozatainak száma, a rendőrség nem zárja ki, hogy további holttesteket is találhatnak még a romok alatt.

A glasgow-i rendőrség háromtonnás Eurocopter EC-135-öse péntek éjjel zuhant a nyugat-skóciai nagyváros népszerű, The Clutha nevű pubjára. A helikopter a zsúfolásig telt kocsma lapos tetejének közepébe csapódott, és átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett.

A korábbi adatok szerint nyolcan vesztették életüket: a pilóta és a gépen utazó két rendőrtiszt, valamint öten a pubban tartózkodók közül. Azóta megtalálták egy hatodik vendég holttestét is. Tizenkét embert ápolnak sérülésekkel kórházban.

A rendőrség szerint a halálos áldozatok száma tovább is növekedhet, mert időbe telik, amíg a romok alól kiszedik a helikopter maradványait, és eltakarítják a törmelékeket. A munkálatokhoz egy nagy darut használnak.

A pub Facebook-odalára eközben még mindig sűrűn érkeznek a részvétnyilvánítások.