Robbantások után újabb összecsapások Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Néhány órával az egyiptomi robbantások után a Muzulmán Testvériség hívei összecsaptak a rendőrséggel.
Vágólapra másolva!

Pénteken robbantásos merényletek sorozatát követték el az egyiptomi rendőrség ellen, ezt követően azonban összecsapásokra is sor került. A legnagyobb szabású összecsapások a gízai piramisok felé vezető úton robbantak ki Kairóban, ahol nagyjából kétezer iszlamista tüntető gyűlt össze. A demonstrálók gumiabroncsokat égettek, valamint Molotov-koktélokat hajítottak a kivezényelt rohamrendőrök felé, akik könnygázt vetettek be a tömeg szétoszlatására.

A legfrissebb információk szerint egy ember meghalt, amikor egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant az összecsapások helyszínéről visszatérő biztonsági erők konvoja közelében. Az állami televízió megerősítette az újabb detonációról szóló híreket, amellyel hatra nőtt a pénteki robbantások halottainak száma Kairóban.

A kormány által nemrég terrorszervezetnek nyilvánított testvériség támogatói Alexandriában, Iszmáilíjában és Szuezben is tüntettek. Egy későbbi tájékoztatás szerint egy diák életét vesztette, tizenegyen pedig megsebesültek a fővárostól északra található Dumját városában, ahol a pénteki ima után törtek ki az összecsapások – közölte az al-Ahrám című kormánypárti napilap.