Gyilkolt az állatkertből szökött tigris

Tbiliszi, oroszlán
Tbiliszi, 2015. június 14. Az árvíz által elöntött tbiliszi állatkert egyik dolgozója vizsgál egy oroszlántetemet 2015. június 14-én. A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legkevesebb nyolc ember életét vesztette, két tucatnyian eltűntek, az állatkertből pedig sok állat – köztük hat tigris, hat oroszlán és nyolc medve – elszabadult. (MTI/AP/Sah Ajvazov)
Vágólapra másolva!
Megölt egy férfit a grúz fővárosi állatkert egyik tigrise, ami a vasárnapi árvíz után szökött meg ketrecéből. A korábbi beszámolók még oroszlántámadásról szóltak.
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatot követelt, hogy vadállatok törtek ki Tbiliszi elárasztott állatkertjéből: szerdán szökött tigris végzett egy grúz férfival

a város főtere mellett.

Egész csordát keresnek

A grúz belügyminisztérium közölte, külön rendőrosztag keresi a vérengző állatot, amit korábban egyébként oroszlánként írtak le.

Ez az oroszlán nem élte túl az árvizet, egy tigris viszont most is Tbiliszi utcáin jár Forrás: MTI/AP/Sah Ajvazov

Nem csak miatta kell aggódni: Tbiliszi állatkertjéből több száz állat menekült el a vasárnapi özönvíz után,

közöttük hat oroszlán, hat tigris és nyolc medve.

Kiúszott a parkból egy víziló is, ezt sikerült azóta újra befogni. A grúz hatóságok kedden még azt mondták, hogy egy jaguár kivételével megtalálták az összes szökött nagyragadozó tetemét - a gyilkos tigris mégis elkerülte a figyelmüket.

A vízilovat sikerült elkapni, több tigrist, medvét és oroszlánt még keresnek Forrás: MTI/AP/Tinatin Kiguradze

Tizennégy halott

Az eső okozta vasárnapi áradás egy egész lakónegyedet pusztított el a grúz fővárosban: 40 házat elsodort, és mintegy 15 millió dolláros kárt okozott Tbiliszi egész területén.

15 millió dolláros kárt okozott a lezúduló esővíz Forrás: MTI/AP/Pavel Golovkin

Az özönvízben korábban tizenhárman vesztették életüket, többnyire állatkerti alkalmazottak. A grúz kormány hétfőn nemzeti gyásznapot rendelt el a tragédia miatt.