Kilenc akasztás egy nap alatt

Vágólapra másolva!
Felakasztottak kilenc fegyencet, köztük négy testvért kedden egy pakisztáni börtönben. A dél-ázsiai országban több száz elítélten hajtották végre a halálos ítéletet az óta, hogy a tavalyi év végén feloldották az erre vonatkozó moratóriumot.
Vágólapra másolva!

A börtön egyik tisztségviselője megerősítette az akasztásokról szóló híreket, és hozzátette, hogy a kivégzettek egyikét sem terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el. Az országban a 2014 decembere óta kivégzettek száma ezzel 255-re emelkedett.
Pakisztánban 2008-ban felfüggesztették a halálbüntetések végrehajtását, tavaly decemberben azonban feloldották a tilalmat, miután tálib fegyveresek rátámadtak egy pesavari iskolára. A terrortámadásban több mint százötven ember halt meg, többségükben gyerekek.
Az iszlámábádi kormány állítása szerint azzal a céllal oldotta fel a moratóriumot, hogy szigorúbban lehessen büntetni az iszlamista terroristákat, emberi jogi csoportok szerint azonban a kivégzettek többségét köztörvényes bűncselekményekért ítélték el.