Karddal támadtak a diákokra egy svéd iskolában

Mentőautók és rendőrök a Kronan iskola előtt
Vágólapra másolva!
Egy maszkos ember karddal támadott a diákokra egy nyugat-svédországi iskolában csütörtökön. Két embert megölt, kettőt megsebesített - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az elkövetőt a rendőrök meglőtték, állapotáról csak annyit közöltek, hogy a férfi súlyosan megsérült. A huszonéves férfi több fegyvert is tartott magánál a támadás során. A merénylő kiléte és tettének indítéka egyelőre nem ismert.

Ketten meghaltak

A támadásban ketten meghaltak, ketten pedig megsebesültek. Az egyik áldozat egy tanár, aki már a helyszínen életét vesztette. Egy másik tanárt, valamint egy 11 és egy 15 éves diákot kórházba vittek. Egyikük műtét közben halt meg - írta a BBC. Azt még nem tudni, hogy diák vagy tanár-e a második áldozat.

Problémás iskola

Az eset a Göteborgtól 80 kilométerre északra fekvő, 50 ezer lelkes Trollhattan város Kronan nevű kilencosztályos iskolájának kávézójában történt. Az iskola, ahová mintegy 400 diák jár, régóta "problémásnak" számít, és

gyakran volt már vitatéma a diákok biztonsága

- mondta egy ellenzéki politikus a svéd sajtónak a helyszínen.

Mentőautók és rendőrök a Kronan iskola előtt Forrás: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Bjorn Larsson Rosvall

A sajtó értesülései szerint az iskola tanári kara kedden tartott értekezletet, amelyen a tanárok aggodalmukat fejezték ki a kávézó miatt, amely mindenki számára nyitott.

A diákoknak át kell kelniük a kávézón, hogy elérhessék az iskola saját menzáját,

illetve az épület más részeit - írta a Dagens Nyheter című svéd lap.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök megszakította teendőit, és haladéktalanul a helyszínre utazott.