Tiszta levegőért esedeznek a pekingiek

SQUARE FORMAT Tourists wear mask to protect air pollution in Beijing, China  on Dec. 1, 2015. Accordting to the health authorites,  Air pollution has continued to hazardous levels and gray smog blanketed the skies. ( The Yomiuri Shimbun )
Többen maszkkal védekeznek
Vágólapra másolva!
Három napra felfüggesztik Pekingben az óvodák, valamint az általános és a középiskolák minden szabadtéri tevékenységét a súlyos légszennyeződés miatt - közölték vasárnap a kínai fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az előző napokban - a fagypont körüli vagy az alatti hőmérsékleten - Pekingben ismét sűrű szmog alakult ki, miként az egyre gyakrabban előfordul.

Többen maszkkal védekeznek Forrás: AFP/Jomiuri/Micuru Tamura

Az egészségre különösen káros, 2,5 mikronnál nem nagyobb részecskék koncentrátuma az elmúlt hétfőn és kedden - a pekingi amerikai nagykövetség mérései szerint - meghaladta a köbméterenkénti 600 milligrammot, holott az Egészségügyi Világszervezet csak 25 milligrammot tart megengedhetőnek 24 órás időintervallumon keresztül.

Narancs riadó

Vasárnap a hatóságok "narancs riadót" hirdettek ki, és ennek jegyében hétfőtől szerdáig zárva maradnak a pekingi oktatási intézmények, a főiskolák és az egyetemek kivételével.