A kopaszok sem lesznek már igazán kopaszok

Vágólapra másolva!
Nem kell rövidre vágatniuk a hajukat az amerikai haditengerészet kiképzőtáborába érkező női újoncoknak egy tesztprogram részeként.
Vágólapra másolva!

A haditengerészet illetékesei csütörtökön jelentették be, hogy márciusig felfüggesztik azt a szabályt, amely szerint a női újoncoknak gallér fölé érő hajat kell vágatniuk.

A fiatal női tengerészek tizenkilenc engedélyezett frizura közül választhatnak. Nem megengedett a nagy hajzuhatag vagy bármi, ami túlságosan feltűnő.

Nem kötelező

A haditengerészethez érkező nőknek ez idáig rövidre kellett vágatniuk a hajukat az első két-három hónapra, az amerikai hadsereg egyéb területein azonban ez nem kötelező a nők számára - mondta Chris Servello parancsnok, hozzátéve, hogy az eddigi hajvágási gyakorlat több ígéretes újonc elvesztését okozta.

Eltűnhet a fejborotválás

A haditengerészek egy része már korábban javasolta a gyakorlat megváltoztatását.
Az amerikai hadsereg minden területén szigorú hajápolási és -viseleti szabályok vannak érvényben. A Pentagon vezetője, Chuck Hagel azonban az előírások felülvizsgálatát kezdeményezte, miután az új szabályok ellenérzést váltottak ki a hadsereg néhány női katonájából. A haditengerészet illetékesei szerint a kiképzőtáborokba érkező férfi újoncok fejborotválásának szabálya is enyhülhet.