Sok külföldi volt a Jangcén felborult hajón

Csingcsiang, 2015. január 16.
Kiemelik a felborult és elsüllyedt vontatóhajót a Jangce folyóból a kelet-kínai Csiangszu tartományban lévő Csingcsiangban 2015. január 16-án. A hajó előző napi próbaútján bekövetkezett balesetben húsznál is több ember eltűnt
Kiemelik a felborult és elsüllyedt vontatóhajót a Jangce folyóból
Vágólapra másolva!
Felborult és elsüllyedt egy hajó a Jangce folyón, a kínai média szerint húsznál több ember eltűnt a balesetben, sokan közülük külföldiek.
Vágólapra másolva!

Három embert sikerült kimenteni a folyóból, és folytatódik a kutatás az eltűntek után. Feltételezések szerint többen a hajókabinban rekedtek. Az eltűntek között van hét vagy nyolc külföldi, köztük szingapúri, indiai, japán állampolgárok, és feltehetően egy franciának is nyoma veszett.

Kiemelik a felborult és elsüllyedt vontatóhajót a Jangce folyóból Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Huszonhárom hajó vesz részt az eltűntek felkutatásában. Folyami daruval próbálják kiemelni a hajót a folyóból, de a jéghideg víz és az erős áramlatok nehezítik ezt.

A tavaly októberben vízrebocsátott vontatóhajóval próbaúton történt a baleset a kelet-kínai Csiangszu tartományban. A hajó fedélzetén 24-25 ember tartózkodott. A baleset oka egyelőre nem ismert. Az egyik túlélő azt mondta, hogy a hajó hirtelen borult fel, és rögtön megtelt vízzel.