Halálos áldozatokat követelt az ítéletidő Olaszországban

Ponsacco, 2015. március 5.
A viharos erejű szél által kicsavart, lakóházra dőlt fatörzs a Pisa tartományban fekvő Ponsaccóban 2015. március 5-én. (MTI/EPA)
Ponsacco, 2015. március 5. A viharos erejű szél által kicsavart, lakóházra dőlt fatörzs a Pisa tartományban fekvő Ponsaccóban 2015. március 5-én. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Egy autóvezetőt a gépkocsijára zuhanó kőszikla nyomott agyon, egy nőt egy szél által kicsavart fa talált el az Olaszországot csütörtökön sújtó ítéletidőben.
Vágólapra másolva!

A 41 éves férfi gépkocsijára a toszkán Lucca városából kivezető országúton esett a szikla, ami a viharos időjárás miatt gördült le a közeli hegyoldalról.

A viharos erejű szél által kicsavart, lakóházra dőlt fatörzs a Pisa tartományban fekvő Ponsaccóban Forrás: MTI/EPA/ANSA/-------------------

A Marche tartománybeli Urbino utcáin az egyetemre siető fiatal lányra egy szél által kicsavart fa dőlt rá.

A robogók is áldozatul estek

Az Olaszország észak-nyugati és középső térségeit sújtó rossz idő miatt akadozik a vasúti forgalom és a légiközlekedés is. A liguriai Genova kikötőjében a heves szél és a tenger erős hullámzása elsodort egy lehorgonyzott 350 méter hosszú konténerszállító hajót.

A viharos erejű szél felborította a robogókat Firenzében Forrás: MTI/EPA/ANSA/Maurizio Degl' Innocenti

A viharok miatt megáradtak a patakok és folyók. Marche és Abruzzo tartományban bezárták az iskolákat.

A viharos erejű szél által gyökerestül kicsavart fatörzs Firenzében Forrás: MTI/EPA/ANSA/Maurizio Degl' Innocenti

A Rómában órák óta zuhogó eső elárasztotta az utcákat teljesen megbénítva a forgalmat. Az előrejelzések péntekre javulást ígérnek.

Tavaly novemberben is hasonló idő volt Olaszországban. Ide kattintva megnézheti az akkor készült fotókat. Február elején pedig az Egyesült Államokra sújtott le az ítéletidő. Bostonban fél méteres hó esett. Erről bővebben korábbi cikkünben olvashat.