Amerikai katonák személyes adatait szerezte meg az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam hackercsoportja az amerikai hadsereg száz tagjának személyes adatait tette fel az internetre, és felszólították a szervezet helyi szimpatizánsait, hogy öljék meg őket. A hatóságok most egyenként értesítenek minden érintettet, miközben vizsgálják a lista hitelességét.
Vágólapra másolva!

A hadsereg és a Pentagon mellett az FBI is részt vesz a vizsgálatban. A hackerek azt állítják, hogy a katonai adatbázisból szerezték meg az információkat, de a New York Times név nélkül nyilatkozó védelmi minisztériumi forrásból úgy értesült, hogy a fényképek és adatok egy része a közösségi oldalakról vagy nyilvános adatbázisokból származik.

A listán szereplők némelyikének a neve pedig az AP szerint szerepel a védelmi minisztérium hivatalos jelentéseiben az Iszlám Állam elleni háborúval vagy ahhoz nem kapcsolódó művelettel kapcsolatban.

F/A-18F Super Hornet harci gépek részt vesznek a légitámadásokban Forrás: MTI/EPA

B-52-esek nem is bombáznak

Az Iszlám Állam azt állítja, hogy a listán szereplők részt vettek a szervezet elleni légi csapásokban, Irakban, Szomáliában, Szíriában, Afganisztánban és Jemenben. A légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság tagjairól van szó, az információk pedig a nevek és egységek mellett tartalmazzák az illető lakcímét és fényképét is – számolt be a news.com.

A listán azonban szerepelnek olyanok is, akiknek semmi közük a dzsihádisták elleni hadműveletekhez. Például Louisianában és Észak-Dakotában állomásozó B-52 bombázók legénységeié – ilyen gépeket egyáltalán nem használnak az Iszlám Állam ellen.