Kisiklott egy személyszállító vonat helyi idő szerint kedd este az egyesült államokbeli Philadelphia északi részén. Michael Nutter polgármester elmondta, hogy legalább öten meghaltak, több tucatnyian megsérültek. Hat sérültnek válságos az állapota. 

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 239 utas és ötfőnyi személyzet utazott, amikor este 9 óra tájban kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében, a Delaware folyó mentén - közölte az Amtrak vasúttársaság. Hatvan embert vittek kórházba. A CNN tudósítása szerint 3 közeli egészségügyi intézménybe osztották szét a sebesülteket. 

Lezárta a rendőrség a baleset helyszínétForrás: AFP/Mark Makela

Michael Nutter polgármester arról számolt be, hogy a baleset helyszíne lesújtó volt, az egyik kisiklott kocsi például függőleges helyzetben állt. Televíziós felvételek tanúsága szerint sok sérültet hordágyon vittek el, a tűzoltók pedig zseblámpákkal, létrák segítségével kutatták át a kisiklott és felborult vagonokat.

Helyszínelnek a rendőrök a kisiklott szerelvénynélForrás: AFP/Mark Makela

Beszámolók szerint a vonat egy nagyobb kanyarban siklott ki, több kocsija az oldalára borult. Az Amtrak egyelőre nem közölte, mi lehetett a szerencsétlenség oka. Az FBI szerint semmi nem utal arra, hogy terrorakció történt volna. New York és Philadelphia között leállt a vasúti közlekedés a baleset miatt.

A telefonjukon követik a híreket PhiladelphiábanForrás: AFP/Mark Makela