Hamis italok ölnek Oroszországban

2015.11.24. 12:34

Legalább 25-en haltak meg az elmúlt két hétben Oroszországban a hamis italoktól. Az áldozatok interneten rendelték meg a márkásnak vélt szeszt, de az üvegben metilalkohol volt.

Az utóbbi két hétben legkevesebb huszonöten haltak meg a többnyire interneten rendelt "márkás", de hamisítottnak bizonyult italoktól Oroszországban, legutóbb heten Krasznojarszkban - közölte kedden az orosz szövetségi nyomozó bizottság.

Krasznojarszkban heten haltak meg a hamis whisky-tőlForrás: Wikimedia Commons

A krasznojarszki áldozatok valamennyien Jack Daniel's márkájú whiskyt rendeltek interneten, de az üvegben metilalkohol volt.A belügyminisztérium területi főosztálya több mint kétezer üveg hamisított whiskyt foglalt le egy krasznojarszki raktárban.

Vlagyimir Markin, a szövetségi nyomozó bizottság szóvivője elmondta, hogy az utóbbi hetekben többtucatnyian betegedtek meg hamisított alkoholtól. Két hét alatt tizenöten haltak meg. Az áldozatok azután szenvedtek mérgezést, hogy olcsó "márkás" italokat rendeltek, egyebek között az interneten.

Kemerovóban 11 tonna hamisított italt foglaltak le, amelyet egyfajta orvosi fertőtlenítőből, ecetsavból és glükózból állítottak elő. A mérgezések ügyében bűnvádi eljárást indítottak.