Irán nem állítja le a rakétaprogramját

Irán, teszt, rakétakilövés, rakétateszt
Irán, 2016. március 9. Az iráni védelmi minisztérium hivatalos honlapján helymeghatározás nélkül közreadott képen egy ballisztikus rakétát készít fel indításra az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) egyik tagja egy föld alatti kilövőálláson Iránban 2016. március 8-án. Az ISNA iráni hírügynökség szerint az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat egy hadgyakorlat keretében több ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre az ország különböző részein. (MTI/EPA/Iráni védelmi minisztérium honlapja)
Vágólapra másolva!
Irán nem állítja le a ballisztikusrakéta-programját, mert szerinte a kísérletek nem sértik a nagyhatalmakkal kötött megállapodást. A Forradalmi Gárda egyik tábornoka szerint készen állnak, hogy megvédjék az országot az agresszoroktól.
Vágólapra másolva!

Irán semmilyen körülmények között nem állítja le ballisztikusrakéta-programját, a rakétakísérletek pedig nem sértik a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodást - jelentette ki az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornoka és az iráni külügyi szóvivő.

Az iráni Forradalmi Gárda több ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre március elején Forrás: MTI/EPA/Iráni védelmi minisztérium

A Forradalmi Gárda soha nem fogadta el az ENSZ rakétakísérletekre vonatkozó határozatait. Mindig készen állunk arra, hogy megvédjük országunkat az agresszoroktól.

- hangsúlyozta Amir Ali Hadzsizade dandártábornok.

Az iráni állami média jelentése szerint Teherán kedden és szerdán ballisztikus rakétákat tesztelt, holott az ENSZ Biztonsági Tanácsának a szankció eltörléséről szóló januári határozata felszólítja Teheránt, hogy semmilyen tevékenységet ne végezzen atomtöltet hordozására alkalmas rakétával.