Leszakadt egy felüljáró Indiában

Vágólapra másolva!
Leszakadt egy épülő felüljáró az indiai Kalkuttában. Helyi sajtóbeszámolók szerint 150 ember lehet a roncsok között, egyelőre puszta kézzel mentik a túlélőket. Cikkünk frissül. 
Vágólapra másolva!

Legalább 18 ember meghalt, amikor leszakadt az épülő felüljáró a Girish Park közelében, az ötmilliós Kalkutta egyik legsűrűbben lakott részén.

Egy kamera felvette a leomlás pillanatát.

A helyi rendőrség szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy több mint száz ember eltűnt. A helyi Economic Times jelentése szerint azonban legalább 150 ember lehet a romok között.

A lap kaotikus állapotokról számol be: az utca szűk, ezért nehézgépeket – például darukat – nem lehet bevetni, a helyiek és a tűzoltók puszta kézzel próbálják menteni a túlélőket.

A tévéfelvételeken látszik, hogy véres karok nyúlnak ki a romok közül, az emberek vizespalackokat adnak a beszorultaknak.

Szervezett mentésnek nyoma sincs, mindenki próbál ott segíteni, ahol tud.

A Times of India úgy tudja, hogy sok személy- és teherautó, valamint riksa is a felüljáró alá szorult.

A felüljárót tegnap betonozták - számoltak be szemtanúk.

A felüljáró egyébként 2009 óta épül, és már többször el kellett halasztani az átadás tervezett időpontját. Mamata Banerdzsí főminiszter - aki szeretné magát újraválasztatni a jövő hónapban esedékes szavazáson - lapjelentések szerint tavaly novemberben utasításba adta, hogy idén februárra fejezzék be a munkát.

A mérnökök már akkor jelezték, hogy ez a határidő tarthatatlan.

A főminiszter egyébként a tragédia hírére azonnal a helyszínre sietett.