Orsóval ijesztgette az orosz pilóta amerikai kollégáját

Vágólapra másolva!
Egy orosz harci repülőgép ismét „nem biztonságos és nem professzionális módon” közelített meg egy amerikai felderítő repülőt a Balti-tenger feletti nemzetközi légtérben a Pentagon tájékoztatása szerint. A CNN amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy az orosz pilóta orsómanőverrel repült el az amerikai gép fölött.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok európai parancsnokságának stuttgarti adatai szerint az eset pénteken történt.

A Balti-tenger térségében tartózkodó két amerikai védelmi tisztségviselő közölte, az amerikai RC-135 típusú felderítő repülőgép rutinrepülést végzett nemzetközi vizeken, amikor az SZU-27-es orosz vadászgép kevesebb mint tíz méterre megközelítette.

Bill Urban, a Pentagon szóvivője hangsúlyozta, egyetlen pilóta nem biztonságos és nem professzionális magatartása is az országok közötti feszültség szükségtelen fokozásához vezethet.

Április közepén ugyancsak egy SZU-27-es orosz nehéz elfogó vadászrepülőgép mindössze 15 méterre közelítette meg egy RC-135-ös amerikai felderítő katonai repülőgépet. Ezt megelőzően egy orosz Szu-24-es bombázó repült közel a Balti-tengeren hajózó Donald Cook rombolóhoz.