Az oroszok tagadják, hogy ők bombázták ki az otthonából Omrant

Szíria Aleppo Omran Daqneesh
ALEPPO, SYRIA - AUGUST 17 : 5-year-old wounded Syrian kid Omran Daqneesh (C) sits with his sister (R) in the back of the ambulance after they got injured during Russian or Assad regime forces air strike targeting the Qaterji neighbourhood of Aleppo on August 17, 2016. Mahmud Rslan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A moszkvai védelmi minisztérium tagadja, hogy orosz gépek bombázták volna Aleppónak azt a városrészét, ahol az egyik ház romjai közül kimentették Omran Daknít. A mentőautóban ücsörgő, sebesült kisfiú képe bejárta az egész világsajtót.
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi minisztérium közleményt adott ki pénteken az aleppói bombázással kapcsolatban. „Ismételten hangsúlyozzuk, hogy a Szíriai Arab Köztársaságban működő orosz légierő soha nem támad célpontokat lakott területeken. Igaz ez Aleppó a nyugati sajtó által említett Katerdzsí kerületére is, amely két biztonsági folyosóval határos, amelyeket az orosz humanitárius akció részeként nyitottak meg” – idézte a TASZSZ Igor Konasenkovot, a tárca szóvivőjét.

Omran sorsa megrendítette a világot Forrás: MTI/EPA/Aleppo Media Center/.

A minisztérium felhívta arra is a figyelmet, hogy a kisfiú megmentéséről készült felvételen látszik: a szomszédos ház ajtaja sértetlen, ami szerintük azt bizonyítja, hogy Omranék otthonát nem légicsapás érte, hanem aknatalálat – márpedig aknákat a lázadók használnak – számolt be az AP amerikai hírügynökség.

Az oroszokat rendszeresen vádolják azzal, hogy civil célpontokat – például kórházakat – támadnak, és a szemükre vetik betiltott fegyverek, így fürtösbombák használatát. Moszkva minden egyes alkalommal tagadja a vádakat.