Újranyitják vasárnap a brüsszeli repülőteret

2016.04.02. 18:24

Részlegesen újranyitják vasárnap a terrortámadások miatt bezárt brüsszeli repülőteret. A légikikötőben fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be.

Vasárnap részlegesen újranyitják a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző héten kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - jelentette be a légikikötőt üzemeltető vállalat.

Vasárnap részlegesen megynitják a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteretForrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója azt mondta, hogy másnap három járatot fog indítani a Brussels Airlines belga légitársaság a repülőtérről. Feist reményét fejezte ki, hogy június végéig vagy július elejéig teljesen helyreállíthatják a repülőtér működését.

A belgiumi légi közlekedés történetének legsötétebb napjait élte meg az ország - mondta Feist a tizenhat halálos áldozatot követelő repülőtéri robbantásokról.

Fokozott biztonsági intézkedések

A szövetségi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe az újranyitott repülőtéren. Michael Jonniaux közölte, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják a repülőtérre érkező járműveket, az utasok pedig csak a papírjaik ellenőrzése és a csomagjaik átvizsgálása után léphetnek majd be a terminálba.

A Zaventem repülőtér februárban mintegy 1,5 millió utast szolgált ki, naponta átlagosan 600 járatot fogadott és indított.

A március 22-én elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként romos repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK