A Bush Intézet alapító igazgatója Clintonra szavaz

Trump Clinton amerika
Hillary Clinton accepts the nomination on the final night of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 28, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. / AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
A Bush Intézet alapító igazgatója, George W. Bush egykori republikánus amerikai elnök egyik volt államtitkára hétfőn közölte, hogy Hillary Clintonra voksol majd a novemberi elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

James K. Glassman volt külügyi államtitkár személyében újabb republikánus politikus jelentette be, hogy átpártolt a demokrata párti elnökjelölthöz, Hillary Clintonhoz. Glassman az MSNBC televízió esti politikai vitaműsorában jelentette be döntését.

A volt államtitkár, aki alapító igazgatóként jelenleg is a dallasi George W. Bush Intézet és Elnöki Könyvtár vezetője, kifejezetten dicsérő szavakkal méltatta Hillary Clintont, akit "messze jobb jelöltnek" nevezett, mint Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét.

- sorolta Clinton erényeit Glassman, és hozzátette: "Ő az a fajta jelölt, akit támogatni tudok, és akit szerintem republikánusok milliói is támogatnak."

James K. Glassman ezzel tovább gyarapítja a Clintont támogató republikánus volt kormányzati tisztségviselőknek és személyiségeknek a táborát, akik vagy szerepet vállaltak a Bush-kormányzatban - mint például Richard Armitage volt helyettes külügyminiszter és Michael Hayden, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezetője -, vagy a republikánus politika ismert személyiségei, mint például Bush exelnök öccse, Jeb Bush volt floridai kormányzó. Jeb Bush az idén maga is elnökjelölt-aspiráns volt, és nemrég úgy nyilatkozott, hogy ha Florida államban szoros lesz a verseny a két elnökjelölt között, akkor ő is Hillary Clintonra adja a voksát.