Hatszáz bevándorlóval a fedélzetén felborult egy hajó az egyiptomi partoknál. Az áldozatok számáról eltérő információk jelentek meg, de eddig vélhetően csak 154 embert sikerült kimenteni.

Egyiptom partjainál felborult szerdán egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz bevándorló utazott.

A halálos áldozatok számát különféle források eltérően adják meg. A Reuters hírügynökség legfrissebb adatai szerint 43 ember vesztette életét a balesetben. Egyiptomi tisztviselők azonban azt közölték, hogy 20 férfi, 10 nő és egy gyermek halt meg a tengerben.

A legutóbbi információk szerint csak 154 embert mentettek ki a Földközi-tengerből, ami azt jelenti, hogy még 400 embert keresnek.

Túl sokan voltak rajta

A súlyos baleset Rosetta közelében történt.

A hajón szíriai, egyiptomi és más afrikai országok állampolgárai utaztak. Az első ismeretek szerint azért borult fel, mert a teherbírásához képest túl sokan voltak rajta. A mentés folyamatban van a haditengerészet és búvárok bevonásával.

Nem tudni, mi volt az úti céljuk

Nem tudni, hogy pontosan mi volt a bevándorlók úti célja. Egyiptomból ez eddig a legnagyobb csoport, amely Európa felé indult.

Afrika partjairól általában Olaszországot veszik célba a bevándorlók.Júniusban 320 ember fulladt vízbe Kréta görög sziget közelében. A túlélők azt mondták, hogy Egyiptomból indultak.

Ugyanabban a hónapban az egyiptomi parti őrség pár napon belül 808 leendő bevándorlót tartóztatott le, mielőtt elindultak volna Európába.