Saját házának liftjében robbantottak fel egy donyecki szakadárt

mourning HORIZONTAL DPR concert-requiem Arsen Pavlov SQUARE FORMAT 2617474 05/02/2015 Self-defense fighter known by his nickname of Motorola (second right) at the event to commemorate those who died during the fire in the Odessa House of Trade Unions in D
Arszen Pavlov
Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettesek megölték a donyecki szakadár fegyveresek egyik parancsnokát, Arszen Pavlovot – jelentették hétfőre virradóra orosz és ukrán hírportálok, amelyek szerint a férfival pokolgép végzett saját házának liftjében.
Vágólapra másolva!

A Motorola ragadványnéven ismert szakadár parancsnok halálának hírét megerősítette az ukrán belügyminisztérium és a donyecki szakadár "köztársaság" védelmi tárcája is. A pokolgépes merénylet vasárnap este történt Pavlov donyecki házának liftjében. A környéket lezárták a donyecki belügyminisztérium emberei, a házhoz vezető egyik úthoz páncélozott járművet vezényeltek.

Hadüzenet

Olekszandr Zaharcsenko, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője Kijevet tette felelőssé Pavlov haláláért, és "hadüzenetnek" nevezte az esetet. Denisz Pusilin donyecki politikai vezető pedig arra figyelmeztetett, hogy a lázadó parancsnok meggyilkolása még jobban kiélezheti a helyzetet a Donyec-medencében.

Arszen Pavlov Forrás: AFP/Ria Novosti/Igor Maslov

Artem Sevcsenko ukrán belügyi szóvivő ugyanakkor Facebook-oldalán közölte, olybá tűnik, hogy a terrorista Arszen Pavlovval "az embergyűlölő terrorista internacionálébeli társai" végeztek. "Ilyen szomorú, de igazságos vége van minden elfajzottnak az ukrán földünkön" – közölte a belügyi szóvivő.

Megpróbálták megölni

Pavlov a kelet-ukrajnai háború gócpontjaiban harcolva vált ismertté, részt vett szlavjanszki, ilovajszki és debalcevei hadműveletekben, harci sikeréért kitüntetést kapott. Idén júniusban már megkíséreltek ellene egy pokolgépes merényletet egy donyecki kórháznál, féltucatnyi gépkocsiban és két épületben keletkeztek károk, de senkinek sem esett baja, Pavlovnak sem.