Ismét felboncolták Kim Dzsongnamot

KIM Dzsong Il; KIM Dzsong Un
Narita, 2017. február 15. 2001. május 4-én Tokió naritai repülőterén készített kép Kim Dzsong Namról, Kim Dzsong Il akkori észak-koreai vezető legidősebb fiáról, Kim Dzsong Un jelenlegi észak-koreai vezető féltestvéréről (j) és Phenjanban 2016. május 10-én készített kép Kim Dzsong Unról (b). A Kim Csol névre kiállított útlevéllel utazó Kim Dzsong Namot meggyilkolták a Kuala Lumpur-i repülőtéren 2017. február 14-én. (MTI/AP/Kambajasi Sizuo, Wong Maye-E)
Vágólapra másolva!
A malajziai hatóságok ismét felboncolták Kim Dzsongun észak-koreai vezető Kuala Lumpurban meghalt féltestvérét, Kim Dzsongnamot. A rendőrség őrizetbe vette a feltételezett gyilkosság negyedik gyanúsítottját, egy 46 éves észak-koreai férfit.
Vágólapra másolva!

Phenjan már korábban közölte, hogy határozottan el fogja utasítani a boncolási jegyzőkönyvet. Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövete a halottasház előtti pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a malajziai hatóságok „biztosan el akarnak titkolni valamit, összejátszanak az ellenséges erőkkel”.

A két féltestvér Forrás: MTI/AP/Kambajasi Sizuo, Wong Maye-E

Egy meg nem nevezett malajziai tisztségviselő elmondta, hogy azért kellett elvégezni egy újabb boncolást, mert

az első nem hozott meggyőző eredményt.

Az AP amerikai hírügynökség szerint az első boncolás eredménytelensége újabb kérdéseket vet fel Kim titokzatos halálával kapcsolatban.

A második boncolást pénteken éjszaka végezték. Ennek eredményére még várni kell.

Újabb letartóztatott

A rendőrség közben letartóztatott egy újabb, immár negyedik gyanúsítottat is, egy Ri Dzsongcsol nevű 46 éves észak-koreai állampolgárt. Korábban egy malajziai férfit, egy vietnami, valamint egy indonéz útlevéllel rendelkező nőt vettek őrizetbe.

A Star TV által közreadott zárt láncú televíziós felvételen szerepel az egyik őrizetbe vett gyanúsított Forrás: MTI/AP/Star TV/-------------------

Utóbbi az indonéz rendőrfőkapitány szerint azt vallotta, hogy nem volt vele tisztában, mit csinál.

Úgy tudta, hogy egy „kandi kamera” típusú showműsorban szerepel.

A 25 éves Sziti Aiszjah azt mondta a malajziai hatóságoknak, hogy pénzt ajánlottak fel neki és egy másik nőnek azért, ha megtesznek különböző merész dolgokat. Ezek egyike volt, hogy rá kellett venni férfiakat arra: hunyják be a szemüket, majd vízzel le kellett őket locsolni.

„Ezt háromszor-négyszer megcsinálták, és ezért kaptak néhány dollárt, majd az utolsó áldozat – Kim Dzsongnam – esetében a folyadék valamilyen veszélyes anyag lehetett – mondta az indonéz rendőrfőkapitány malajziai tájékoztatás alapján. – Külföldi ügynökök tudtán kívül vele gyilkoltatták meg Kim Dzsongnamot” – tette hozzá.

Kormányzati források szerint még legalább három gyanúsított szökésben van.- írta a Reuters.