Zavargások törtek ki Stockholm migránsok lakta negyedében

Svédország, zavargás
Stockholm, 2017. február 21. Egy rendőr kiégett járművek roncsai között a Stockholm Rinkeby nevű, többségében bevándorlók lakta városnegyedében történt zavargások után 2017. február 21-én. Az éjszaka folyamán fiatal randalírozók autókat gyújtottak fel, üzleteket fosztottak ki és kövekkel hajigálták a rendőröket, miután a hatóságok őrizetbe vettek valakit a környéken kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanújával. (MTI/EPA/Fredrik Sandberg)
Vágólapra másolva!
Zavargások kezdődtek a svéd főváros zömében bevándorlók lakta negyedében, miután letartóztattak egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit.
Vágólapra másolva!

A támadók, akik közül többen is maszkot viseltek, köveket dobáltak a rendőrökre, autókat gyújtottak fel és több üzletet kifosztottak Rinkeby városrészben – számolt be a helyi rendőrség szóvivőjére hivatkozva az AP amerikai hírügynökség.

Egy rendőr a kiégett járművek roncsai között Forrás: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Fredrik Sandberg

Az egyik rendőr kénytelen volt a lőfegyverét használni, de senki nem sebesült meg a lövéstől – tette hozzá Lars Byström.

A zavargások éjszaka is folytatódtak. Egy 15 fős csoport megtámadta a Dagens Nyheter című lap fotósát is, akit többször megütöttek és megrugdostak. A helyzet csak éjfél után normalizálódott – írta a The Local svéd kiadása.