Lemondatják a székelyföldi polgármestert

Vágólapra másolva!
A brassói táblabíróság jogerősen egy év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte el a székelyföldi Csernát polgármesterét, Bölöni Dávidot. Mindemellett plusz egy évre el is tiltották őt a közügyek gyakorlásától.
Vágólapra másolva!

Az erdélyi magyar lap, a Krónika számolt be a szeptember 15-én kimondott ítéletről, miszerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben megválasztott polgármester ellen korrupciós vádat emeltek 2008-2009-ben.

Jogtalanul igényeltek a 738 hektárnyi területre uniós támogatást, mivel a legelőt állítólag bérbe adta a község.

Bölöni Dávid mindvégig azt állította, hogy a legelőt nem adták bérbe, és azok a dokumentumok, amelyre hivatkoznak csupán azt bizonyítja, melyik pásztor felel a területekért.

Az egykori polgármester azt vallotta, hogy a pásztoroktól műtrágyára gyűjtöttek kis összegeket, ezt pedig az ügyészség bérleti díjnak tekintette.

A polgármester szerint a befolyt összeg mind a község kasszájába került, amit pedig a legelők javítására használtak fel.

Mindennek ellenére a bíróság a vádhatóságnak adott igazat a perben, így elítélték a polgármestert, akinek helyét az alpolgármesternek kell betöltenie egészen addig, míg új polgármestert nem választanak.