A nap képe: Donald Trump gyerekekkel beszélget szenteste

Donald Trump, Melania Trump, karácsonyfa, karácsony
US President Donald J. Trump and the First Lady Melania Trump participate in NORAD Santa Tracker phone calls at the Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Florida on December 24, 2017. "NORAD Tracks Santa" is an annual Christmas-themed entertainment program, which has existed since 1955, produced under the auspices of the North American Aerospace Defense Command. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
Vágólapra másolva!
A NORAD Mikulásfigyelő program részeként (hiszen, mint tudjuk, az Egyesült Államokban nem a Jézuska, hanem a Mikulás érkezik karácsonykor) Donald Trump és felesége gyerekekkel beszélgetett telefonon szenteste napján.
Vágólapra másolva!
A 45. amerikai elnök, Donald J. Trump és a First Lady, Melania Trump gyerekkel beszélget a család Mar-a-Lago-i birtokán, Palm Beachen, Florida államban, 2017. december 24-én Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Az amerikai elnök és a felesége 11 gyerekkel beszélgetett szenteste napján, 5 és 12 év közöttiek voltak. A Mikulás útjának nyomon követését a Google a NORAD nevű amerikai-kanadai légvédelmi parancsnoksággal közösen valósította meg a Noradsanta.org címen elérhető honlapon. A szervezet és a karácsony kapcsolata még 1955-ből ered, amikor egy újsághirdetésben elgépeltek egy telefonszámot, így a Mikulás forródrótjára érkező hívások az észak-amerikai légteret felügyelő ügyeletén csöngtek ki. December 24-én éjféltől kezdve a weblap látogatói láthatják a Mikulás előkészületeit, hajnali négytől pedig egy ingyenesen hívható számon, vagy e-mailben érdeklődhetnek a hollétéről.

Boldog Karácsonyt!

Trump szenteste emellett a Fox News beszámolója szerint köszöntötte a külföldön szolgáló amerikai katonákat is, továbbá kifejezte örömét amiatt, hogy az Obama-kormányzat alatt használt, politikailag korrektnek nevezett "Boldog Ünnepeket!" helyett végre újra a keresztény ünnepre utaló "Boldog Karácsonyt!" frázist használják az amerikaiak.