A most 82 éves Charles Manson az egyik leghírhedtebb amerikai tömeggyilkos. Az 1960-as évek vége felé szervezett maga köré szektát. A banda 1969-ben öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett, köztük Roman Polanski filmrendező feleségével, az akkor nyolc hónapos terhes Sharon Tate színésznővel.

Sajtóértesülések szerint kórházba vitték a 82 éves Charles Mansont, az évtizedek óta börtönben raboskodó hírhedt amerikai tömeggyilkost. A hírt hivatalos források nem erősítették meg, a büntetés-végrehajtás egyik szóvivője a rabok személyiségi jogaira hivatkozva csak annyit közölt szerdán, hogy Charles Manson életben van. 

A TMZ portál és a Los Angeles Times kedden arról adott hírt, hogy a tömeggyilkost egy bakersfieldi kórházba vitték át a hírhedt corcorani börtönből, ahol büntetését tölti. A klinika előtt látták parkolni a kaliforniai büntetés-végrehajtás három kisteherautóját. A kórházban korábban már kezeltek rabokat.
A corcorani börtönben kialakítottak sürgősségi és fekvőbeteg-ellátásra alkalmas orvosi részleget, műtéti beavatkozásokra vagy akut betegségek kivizsgálására azonban kórházba kell átszállítani a rabokat - közölték az üggyel kapcsolatban a hatóságok.

A büntetett előéletű Manson az 1960-as évek vége felé szervezett maga köré szektát. A banda 1969-ben öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett, köztük Roman Polanski filmrendező feleségével, az akkor nyolc hónapos terhes Sharon Tate színésznővel. A gyilkosságsorozat megrázta az Egyesült Államokat, Manson és követői börtönbe kerültek.

Charles Manson, a rettegett tömeggyilkosForrás:AFP

 Mansont 1971-ben halálra ítélték, ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a kivégzéseket. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg. Manson legutóbb 2012-ben folyamodott kegyelemért, de elutasították. Legközelebb 2027-ben nyílhat módja erre.