A szenátus szerint 72 terrorista érkezett a beutazási tilalom alá eső országokból

Vágólapra másolva!
Az amerikai szenátus jelentése szerint legalább 72 terrorista érkezett abból a hét országból, amelyek a beutazást felfüggesztő elnöki rendeletében szerepeltek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága szerint legkevesebb 72 terrorista érkezett abból a hét országból, amely Donald Trump beutazást felfüggesztő - jelenleg hatályon kívül helyezett - elnöki rendeletében szerepelt - írta a The Washington Times.

A jelentés szerint 72 terrorista érkezett

A bizottság migrációs albizottsága még tavaly készített összeállítást arról, hogy a 2011. szeptember 11-i terrorista merényletek óta mely térségekből érkeztek olyan menekültek, akik az Egyesült Államokban terrorakciókat követtek el, vagy készültek rá, s akiket emiatt később el is ítéltek.

A washingtoni Migrációs Tanulmányok Központja (CIS) egyik friss elemzésében szintén ezzel foglalkozik, annak fényében, hogy egy seattle-i bíró felfüggesztette Donald Trump beutazást szigorító rendeletét, majd egy fellebbviteli bíróság helybenhagyta a felfüggesztést.

Mind a bíró, mind a fellebbviteli bíróság azzal érvelt: az igazságügyi minisztérium jogi képviselője nem támasztotta alá tényekkel és adatokkal azt, hogy az elnöki rendeletben szereplő országokból terroristák érkeztek volna az Egyesült Államokba.

A CIS szerint az elnöki rendeletben szereplő mind a hét országból beutaztak terroristák:

Szomáliából 20, Jemenből 19, Irakból 19, Szíriából 7, Iránból 4, Líbiából 2, Szudánból egy terrorista érkezett. A CIS szerint a migránsok közül huszonöten állampolgárságot is kaptak.

A belbiztonsági miniszter hétfőn tudatta, hogy a határőrizeti szervek és a bevándorlási hivatal munkatársai a múlt heti ellenőrzések során több mint 680 illegális bevándorlót tartóztattak le. John Kelly miniszter közleménye szerint a letartóztatottak 75 százalékát korábban már különböző bűncselekményekért elítélték.

korábban már elítélt külföldiekre, bandatagokra, vagy olyan emberekre, akik megsértették országunk bevándorlási törvényeit" - olvasható a miniszter közleményében.