Tizenöt ember meghalt Dominica szigetén, kettő a Guadeloupe szigetén, egy pedig Puerto Ricóban.

Csütörtökön csapott le a hurrikán a Dominikai Köztársaságra, 20 ember eltűnt, miután a hullámok elérték a szigetet, vagyis a halottak száma valószínűleg emelkedni fog.

A vihar óránként 185 kilométeres sebességű széllel folytatta útját észak-északnyugati irányba.

Az amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC) előrejelzése alapján a vihar helyi idő szerint csütörtök este megközelítheti a Turks- és a Caicos- és a Bahama-szigeteket.

A trópusi ciklon Puerto Ricóra még szerdán csapott le óránként 260 kilométeres széllel. A kormányzó elmondta, hogy egy embert egy kidőlt fa nyomott agyon. Eltűnt egy hajó, fedélzetén két felnőttel és két gyerekkel. Csütörtökön egy hajón kívül repülővel és helikopterekkel kutattak utánuk, egyelőre eredménytelenül.

A helyi hatóságok jelentése szerint a trópusi ciklon Puerto Ricón több tucat települést elvágott a külvilágtól, fákat csavart ki gyökerestől. A vihar szinte az egész szigeten áramkimaradást okozott.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Puerto Ricót, egyúttal jelezte, hogy várhatóan a közeljövőben odalátogat.