Megölt egy hajléktalant egy migráns, majd még a cipőjét is ellopta

2018.03.07. 13:54

A gyilkosság még januárban történt Franciaorszában. Az illegális bevándorló tagadja, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, de a múlt héten megtalálták a DNS-ét az áldozat holttestén, akinek még a cipőjét is ellopta.

A 40 éves algériai migráns leszúrta a 45 éves román állampolgárságú hajléktalant Montpellierben - írja a Metropolitain nevű francia újság.

Montpellier történelmi központjaForrás: AFP/ hemis.fr/Mattes René

Az afrikai férfi illegális bevándorlóként érkezett Franciaországba. A rendőrök szerint rendszeresen megfordult azon a hajléktalanszállón, ahol a későbbi áldozata is élt.

A hatóságok január közepén találták meg a román férfi holttestét a montpellieri vasútállomás közelében. Vélhetően leütötte a migráns a hajléktalant. A gyilkost térfigyelő kamerák segítségével sikerült elkapni, de ő persze tagadja, hogy ő lenne a gyilkos, pedig

Christophe Barret ügyész szerint a bizonyítékok egyértelműen rámutatnak és nincs más gyanúsítottja az ügynek.

A migráns egyébként annyira hidegvérű volt, hogy a támadás után három órával visszatért a tett helyszínére és ellopta az áldozat hálózsákját, valamint a cipőjét is. Szerinte akkor már hallott volt a román férfi, de a bizonyítékok mást mutatnak.

Az algériai férfit hétfőn tartóztatták le.