Amikor a donauwörthi rendőrség ki akart utasítani egy gambiai migránst, agresszív ellenállásba ütközött – számolt be a Focus. A német hetilap szerint mintegy 50 migráns állt össze, és akadályozta a hatóságok munkáját. Egész nap tartott a rendőrség és a migránsok közötti ütközet, a feldühödött bevándorlók komoly károkat okoztak a donauwörthi befogadóhelyen.

A rendőrség szerdán este a Sternschanzenstraße-i befogadóhelyen hajtott végre műveletet – közölte a Schwaben Nord-i rendőrkapitány.

Rendőrségi kocsi kék fényekkel NémetországbanForrás: Focus

Szerda hajnalban 3.30-kor ki kellett volna utasítania a rendőrségnek egy gambiai állampolgárt. A rendőrség azonban durva ellenállásba ütközött, hiszen mintegy 50 migráns fogadta őket a donauwörthi befogadóhelyen, akik meghiúsították az illegális bevándorló előállítását. A rendőrség agresszívnak jellemezte a feldühödött tömeget, így kénytelen volt visszavonulót fújni.

Délután a rendőrség újrapróbálkozott – és ismét ellenállásba ütközött. A befogadóhelyen lakó migránsok megrongálták a bútorokat, és betörték az ablakokat. Egész nap tartott a rendfenntartó erők és a migránsok közötti ütközet,  az esti órákban a rendőrség elérte célját, és mintegy 30 migránst tartóztattak le lázadás szításáért.