Tizennyolc embert ölt meg a felrobbanó lőszer Bagdadban

2018.06.07. 04:20

Legalább 18 ember meghalt és több mint 90-en megsebesültek egy lőszerrobbanásban Bagdad észak-keleti, Szadrváros nevű kerületében, egy síita mecset közelében. A lőszer az átszállításakor robbant be - közölte egy iraki rendőrforrás szerdán.

A robbanás következményeiről készült, világhálóra feltöltött felvételeken teljesen megsemmisült épületek és gépjárművek láthatóak. Előzetes értesülések szerint legalább 15 ház dőlt össze, és sok lakos a romok alatt rekedhetett.

Bagdad, 2018. június 7.Forrás: MTI/AP/Karim Nadim

A robbanás helyszínéről felszálló gomolygó füstöt kilométerekről is lehetett látni.

Az iraki belügyminisztérium rövid tájékoztatása szerint a tragédiához közeli mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel, amikor éppen egy autóba szállították át. 

Bagdad, 2018. június 7.Forrás: MTI/AP/Karim Nadim

A hatóságok nyomozást indítottak a robbanás körülményeinek kivizsgálására. Az állami televízió korábban civilek elleni támadásként számolt be a történtekről.

Bagdad, 2018. június 7.Forrás: MTI/AP/Ali Abdul Haszan

Szadrváros Muktada asz-Szadr befolyásos síita hitszónok hátországa, akinek politikai szövetsége nyerte az Iszlám Állam terrorszervezet feletti győzelem 2017 decemberi iraki bejelentését követő első parlamenti választásokat májusban.