Németország megelégelte: megerősíthetik délnyugati határaik védelmét a migránsok miatt

2018.08.05. 13:03

Megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét a Spanyolországba érkező menedékkérők számának emelkedése miatt - jelezte a szövetségi belügyminisztérium migrációs ügyekért felelős államtitkára egy vasárnapi nyilatkozatában.

Helmut Teichmann a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, a kormány attól tart, hogy az Észak-Afrikából a Földközi-tengeren keresztül Spanyolországba érkező menedékkérők közül sokan megpróbálhatnak továbbvándorolni Németország felé.
Megerősítjük a mélységi határőrizetet és az ellenőrzést a német-svájci és a német-francia határon, ha ezt tapasztaljuk- mondta az államtitkár.

Helmut Teichmann, a német szövetségi belügyminisztérium migrációs ügyekért felelős államtitkáraForrás: BUNDESINNENMINISTERUM/Rene Bertrand

Hozzátette, hogy Németország segítséget is ajánl Spanyolországnak a menekültügyi feladatok ellátásához.

Spanyolországon a legnagyobb a migrációs nyomás

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egy másik vasárnapi német lapban, a Welt am Sonntagban ismertetett új adatai szerint

  • Spanyolországban az idén eddig 23 500 érkezőt regisztráltak, így a délnyugat-európai ország az Észak-Afrika felől az Európai Unióba (EU) irányuló menekültügyi migráció legfőbb célországa.
  • Olaszország áll a második helyen 18 500 fővel, a harmadik Görögország 16 000 új érkezővel.