Óva intett az osztrák házelnök attól, hogy bárki is ítélkezzen a Fideszről

2018.10.05. 14:09

Óva intett Wolfgang Sobotka, az osztrák parlament (Nemzeti Tanács) elnöke csütörtökön attól, hogy elhamarkodottan ítélkezzenek a magyar kormánypártról, a Fideszről, és egyúttal hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a közös értékeket a nézetkülönbségek fölé helyezzék.

Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a Fidesz keresztény irányzatú párt, a mi kultúránk felé orientált párt.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Wolfgang Sobotkát, az osztrák Nemzeti Tanács elnökét az Országházban 2018. május 24-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Sobotka politikai közössége, a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) egyébként támogatta a hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentés elfogadását.

Sobotka ezzel kapcsolatban kiemelte: mindig a nagyfokú pragmatizmus mellett érvelt.A Brexitet illetően hangsúlyozta, hogy a kizárásokkal, szakításokkal nagy gondossággal kell eljárni.

Majd hozzátette: nem számít arra, hogy a Fideszt kizárhatnák az Európai Néppártból (EPP).

Az osztrák házelnök csütörtökön a csehországi Kromerizben tett látogatást, ahol cseh és szlovák hivatali kollégájával tanácskozott.