Fellázad Párizs népe Macron ellen: blokád alá veszik a fővárost

2018.11.19. 16:17

A hétvégi gigatüntetések után a Macron rezsimjével elégedetlen franciák ismét nagyszabású demonstrációt szerveznek, annak érdekében, hogy megállítsák a magát új Napóleonnak és de Gaulle-nak képzelő, bukott szocialista politikusból lett bevándorláspárti elnököt. Ezúttal Párizst akarják blokád alá venni.

Miután a sárga mellényesek, a bevándorlás párti Macron rezsim durva megszorító intézkedései miatt, amelyekről itt írtunk, szinte egész Franciaországot megbénították november 17-én, máris egy új Facebook eseményt indítottak a szervezők „2. felvonás” elnevezéssel, ezúttal Párizst veszik blokád alá a macroni rezsimmel elégedetlen franciák - írja a CNEWS.

A kétségtelenül rossz politikus Macron elérte, hogy mára már minden társadalmi réteg megveti, korábban hűséges miniszterei hátat fordítottak neki, ahogy nagyon sokszor megírtuk mi is, soha nem volt nála népszerűtlenebb francia elnök 1958 óta, amióta mérik, az adott elnöki periódusban. Felmérések alapján a november 17-i blokád hatására további 4 százalékot esett vissza a már amúgy is rendkívül alacsony népszerűsége.

Az infláció, a munkanélküliség, az állandó drágulások miatt a szegényebb embereket nem boldogítja, hogy Macron bevallottan bevándorláspárti elnök, sőt kifejezetten rosszul esik nekik, hogy az elnök politikája nem a francia emberek valós problémáit akarja megoldani.

Az sem tetszik nekik, hogy az államfő csak a felső 1 százaléknak kedvez a vagyonadó csökkentésével.

A jobboldal számára a bevándorlás támogatása teljesen elfogadhatatlan, és hihetetlenül alacsony a támogatottsága a gazdag franciák körében is, függetlenül a politikai nézetüktől, azért mert: ők erős elnököt szeretnének, akit tisztelnek a világon, és nem olyat, akit Trump rendszeresen – és jogosan – kinevet.A szombati akciót egyébként egy Seine-et Marne–i, Melun városából származó teherautó-sofőr indította, amelynek célja, hogy megismételje a sikeres, november 17-i blokádot.

A tüntetés a Concorde téren kezdődik, reggel 8-kor. Néhány óra alatt már több mint 20 ezren csatlakoztak az eseményhez, ők jelezték, hogy részt vesznek, további 145 ezer érdeklődik a tüntetés iránt.

Ezzel párhumosan Frank Buhler jobboldali politikus, a szuverenista Talpra Franciaország nevű párt délnyugat-franciaországi vezetője szintén Párizs blokádját tervezi.

Az még nem világos, hogy a két akció összehangolt lesz-e.