Ismét remegésroham tört Angela Merkelre a nyilvánosság előtt - videó

Németország, Angela Merkel, remeg, remegés
Vágólapra másolva!
Ismét remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, ezúttal egy minisztere csütörtöki kinevezési ünnepségén. Alig tíz nap alatt ez már a második rosszulléte a kancellárnak. Az elsőhöz hasonlóan ezúttal is karjait, kezeit keresztbe téve próbálta átvészelni a helyzetet.  
Vágólapra másolva!

Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában, a berlini Bellevue palotában tartott ceremónián az elnök mellett álló kormányfő Steinemier beszéde közben reszketni kezdett.

Összeszorított ajkakkal, karját keresztbe vetve igyekezett elnyomni a rohamot.

Az elnöki hivatal egy munkatársa megkínálta egy pohár vízzel, amelyet elfogadott, majd rögtön vissza is adott.

Íme a videó:

A roham nagyjából másfél percig tartott, végül Christine Lambrecht igazságügyi miniszter államfői kinevezése fennakadás nélkül lezajlott.

Angela Merkel az új miniszter eskütételén is részt vett a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Szóvivője közölte, hogy a kancellár jól van, tervezett programjait megtartják, így rövidesen útra kel Japánba, a G20-csoport csúcstalálkozójára.

A német kormányfőre alig tíz nap alatt másodszor tört reszketésroham a nyilvánosság előtt. Ahogy arról az Origo is beszámolt,

június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul,

amikor a déli hőségben katonai tiszteletadással fogadták a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfőt, Volodimir Zelenszkijt.

A megbeszélésük után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy kiszáradt, de időközben megivott több pohár vizet, és jól van.

Berlinben csütörtök délelőtt viszonylag hűvös volt, előző nap viszont rekordközeli kánikula, 37 Celsius-fokos hőség sújtotta a német fővárost.