14 éves lányt erőszakolt, majd fojtott meg egy migráns

Kommandósok kísérik Wiesbadenben 2018. június 10-én a 20 éves Ali Bassár iraki migránst.
Vágólapra másolva!
A német ügyészek szerdán jelentették be, hogy egy 14 éves lány megerőszakolása és brutális meggyilkolása miatt vádat emelnek az iraki illegális migráns, Ali Bassár ellen.
Vágólapra másolva!

A 21 éves iraki férfi menekültkérelmét 2016 decemberében elutasították a hatóságok, majd tavaly május 23-án a menekültszállásához közeli erdős területen előbb megverte, megerőszakolta majd halálra fojtotta az akkor 14 éves diáklányt, Susanna Feldmannt.

Az ügy óriási felháborodást keltett. Az illegális bevándorló ezután elmenekült Németországból és az észak-iraki Erbílig meg sem állt, ám szerencsére sikerült kiadatni és visszahozni, miután a kurd biztonsági erők elkapták. Az akciót személyesen Dieter Romann szövetségi rendőrfőnök irányította.

Nem ez volt az első alkalom, hogy védtelen kislányokra támadt. Állítólag a tavaly májusi gyilkosság előtt

kétszer is megerőszakolt egy 11 éves gyereket. Először a májusi gyilkosság előtt egy hónappal a lány saját szobájában, majd egy hónappal később egy szupermarket parkolójában.

Az ügyészek ezzel kapcsolatban egy másik migránst, a 14 éves Manszúr Q.-t is megvádolták, aki ugyanazon a menekültszálláson lakott, ahol Ali Bassár. A gyanú szerint ő is megerőszakolta a 11 éves kislányt. A hatóságok szerint ráadásul a mostani vádlott öccse, aki vélhetően ugyanúgy Irakba menekült vissza borzalmas tette után, szintén részt vett a fiatalabb lány meggyalázásában.

Ali Bassár 2015-ben érkezett Németországba szüleivel és öt testvérével, azonban 2016 decemberében a hatóságok elutasították a menedékkérelmét, fellebbezésének elbírálásáig pedig kapott egy ideiglenes tartózkodási engedélyt. Ez alatt többször is összetűzésbe került a rendőrséggel, többek között verekedésért, rablásért és egy rugós kés birtoklásáért.

Tárgyalásán ezek mellett felelnie kell azért is, amiért egy parkolóban megvert egy férfit, fojtogatta majd késsel fenyegette, hogy adja át neki az óráját, táskáját, telefonját és bankkártyáját.