Harminc migráns esett egymásnak a bihácsi befogadóközpontban. A férfiak székekkel és botokkal ütötték egymást. Néhány nappal korábban egy pakisztáni férfit késeltek meg. A rendőrök most minden szúróeszközt elkoboztak a migránsoktól.

Újabb tömegverekedés tört ki a migránsok között a bosznia-hercegovinai Bihácson, egy befogadóközpontban.

A migránsok először kiabáltak egymással, majd lökdösődni kezdtek, ezután pedig egymásnak estek.

Mintegy 30 migráns verte egymást botokkal és fémcsövekkel – írja a Híradó.hu.

A térfigyelő kamerák felvételein az látható, ahogy egy migráns megpróbál elmenekülni a támadói elől, de egy másik migráns addig üti egy székkel, míg össze nem esik.

Néhány nappal korábban pedig egy pakisztáni migránst késeltek meg a társai a központ közelében. A férfi feljelentést tett a rendőrségen, szerinte minden ok nélkül támadtak rá.

Ezután mintegy 200 rendőr kutatta át a befogadóközpontot, és elkoboztak minden fajta szúróeszközt, köztük több tucat kést, csavarhúzót és botokat.

Vonaton raboltak ki utasokat

Nemcsak egymást, hanem a lakosságot is rettegésben tartják a migránsok. A múlt héten a Bihács és Szarajevó között közlekedő vonaton húzta meg a vészféket egy ötfős migránscsoport. Ezután körbejártak a szerelvényeken, és majd kirabolták az utasokat: pénzt és élelmet vettek el tőlük, majd elmenekültek.

Folyamatosan próbálnak átjutni a határon, egyre több az embercsempész

Hiába a hideg tél, a rendőrök így is naponta fognak el migránsokat a horvát-bosnyák határon.

Tavaly összesen 24 ezer migráns érkezett Bosznia-Hercegovinába.

Egy év alatt majdnem megduplázódott az embercsempészek száma is. Múlt héten a horvátországi Rijeka közelében egy fekete autót kezdtek üldözni a rendőrök, ami aztán egy szalagkorlátnak csapódott. A kocsit egy bosnyák férfi vezette, aki öt migránst próbált Szlovéniába csempészni.

A nemzetközi migrációs szervezet legfrissebb adatai szerint Törökországban jelenleg közel 4 millió migráns várakozik, mindössze 10 százalékuk rendelkezik menekültstátusszal.