Felrobbantotta magát és gyermekét egy terrorista felesége

Sibologa, 2019. március 13.
Indonéz rendőrök az észak-szumátrai Sibologában, ahol egy iszlamista hátterű nő felrobbantotta magát és gyerekét egy rendőrségi akció közben 2019. március 13-án. A hatóságok körbevették az otthonukat, és órákon át tárgyaltak a
Sibologa, 2019. március 13. Indonéz rendőrök az észak-szumátrai Sibologában, ahol egy iszlamista hátterű nő felrobbantotta magát és gyerekét egy rendőrségi akció közben 2019. március 13-án. A hatóságok körbevették az otthonukat, és órákon át tárgyaltak a nővel, aki egy házi készítésű pokolgépet is dobott rájuk, megsebesítve az egyik rendőrt. A robbanás akkor következett be, amikor a rendőrök be akartak hatolni a házba. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Felrobbantotta magát egy nő az indonéziai Észak-Szumátra tartományban, egy rendőrségi akció közben; a robbanásban életét vesztette a nő gyereke is – közölték indonéziai rendőrségi források szerdán. A nő férjét, aki az Iszlám Állam terroristaszervezettel rokonszenvező csoport tagja volt, korábban letartóztatták. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök körbevették a házat, és órákon át tárgyaltak a nővel, aki egy házi készítésű pokolgépet is dobott rájuk, megsebesítve az egyik rendőrt.

A robbanás akkor következett be, amikor a rendőrök be akartak menni a házba. A rendőrségi szóvivő szerint

az asszony és gyermeke meghalt, egy rendőr pedig megsebesült.

A tűzszerészek elkezdték a romok átvizsgálását.

Indonéz rendőrök az észak-szumátrai Sibologában Forrás: MTI/AP/-

A szóvivő szerint korábban a hatóságok letartóztattak egy Abu Hamza álnéven tevékenykedő, Husain nevű férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy, az Iszlám Állam terroristaszervezettel rokonszenvező csoport tagja. Feltételezések szerint az ő felesége volt.

Indonézia, amely a világ legnépesebb muszlim országa, 1949-ben elnyert függetlensége óta folytat küzdelmet a szélsőségesek ellen. Suharto tábornok 32 éven át tartó elnöksége idején Jakarta minden eszközzel igyekezett megsemmisíteni a Darul Islam nevű dzsihadista csoportot, az al-Kaidának hűséget esküdött Jemaah Islamiyah terroristacsoport elődjét.

A szervezetből később sokan csatlakoztak az Iszlám Államhoz is.

Suharto 1998-as bukása után az indonéz radikálisok, akik közül korábban sokan Afganisztánban is harcoltak, több fegyveres csoportot alapítottak.