Bármikor újrakezdődhet a migránskaraván szerveződése Szalonikiben

Diavata, 2019. április 6. Illegális bevándorlók tüntetnek az észak-görögországi Szalonikitől nyugatra fekvő Diavatában lévő migránstábor előtt 2019. április 6-án. A tábornál több száz, Görögország különböző részeiből érkezett migráns gyűlt össze, hogy az észak-macedóniai határon áttörve, a Balkán-félsziget országain keresztül az Európai Unió gazdagabb államaiba vonuljon. A görög rendőrök nem engedik őket tovább, ezért harmadik napja robbannak ki összecsapások az illegális bevándorlók és a rendfenntartók között. MTI/AP/Jánisz Papanikosz
Vágólapra másolva!
Tegnap több migráns is rendőrökre támadt Szalonikiben, akik könnygázzal és hanggránátokkal állították meg őket. Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója szerint csak idő kérdése lehet, hogy megint megpróbáljanak áttörni a határon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok eseményei alapján „csak tüneti kezelés volt” a migránstábor lakóinak szombati visszavitele az őrzött befogadó helyekre, a körülményeik azonban továbbra is rosszak – számolt be róla a köztévé tudósítója.

Százan maradtak azon a mezőn, ahol az elmúlt napokban gyülekeztek, ők viszont azt mondták, hogy kitartanak, és nem hagyják el a területet.

Forrás: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Szombat délután még több mint ezren voltak azon a mezőn.

A migránsok egy része megindult a rohamrendőrök felé, kövekkel, botokkal támadtak rájuk.

A rendőrök könnygázzal és hanggránátokkal akadályozták meg, hogy a migránsoknak sikerüljön kitörniük, és megindulniuk a határ felé.