Elpusztult a többmilliós rajongótáborral rendelkező macska

2019.05.17. 13:03

Hétévesen elpusztult Grumpy Cat, „eredeti nevén” Tardar Sauce, a macska, aki az első világszinten is híres és népszerű kisállat volt a világhálón. A Facebook közösségi oldalon 8,5 millió rajongója volt. 

A híres macska kedden reggel halt meg húgyúti fertőzés okozta komplikációk következtében. A halálhírt a macska tulajdonosai jelentették be péntek délelőtt közösségi oldalukon. Azt írták, hogy a betegséget sajnos nem tudta legyőzni, így otthon, szerető kezek között halt meg békésen a népszerű cica. 

Az arizonai család megjegyezte, hogy Grumpy Cat millióknak segített mosolyt csalni az arcára még a nehéz időkben is. A család azt írta, hogy a macska lelke mindenhol tovább fog élni a rajongókkal. 

A morcos kinézetű Grumpy Cat még kölyökkorában lett az internet sztárja, majd több millió követője lett a különböző közösségi oldalakon. Még egy könyvsorozatot is kiadtak a nevével – olvasható a Huffington Post oldalán. 

A macska még a világhírű musicalben, a Macskákban is megjelent, illetve inspirációul szolgált egy Grumpy Cat legrosszabb karácsonya című kalandfilmhez is 2014-ben. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

‪#MayTheFourth be awful. Always. ‬

Grumpy Cat (@realgrumpycat) által megosztott bejegyzés,

Tiszteletére a londoni Madame Tussauds viaszmúzeum élethű figurát készíttetett.