Az iszlám párt mindenkit legyőzött Duisburg egyik kerületében

2019.05.30. 16:16

A BIG nevű németországi, iszlám alapon szerveződő párt Duisburg Meiderich-Beeck nevű kerületében, az európai parlamenti (EP) választásokon alaposan megverte az összes jól ismert politikai formációt. 

Az iszlám párt 35,71 százalékot hozott össze, míg a második helyen az SPD alig 17-et, a Zöldek 13-at, a Die Linke (A baloldal) közel 11-et. A legnagyobb vesztes Angela Merkel pártja, a CDU, mindössze 8,24 százalékot ért el - írja a Ripost az Epoch Times információira hivatkozva.

A Meiderich-Beeckben leadott szavazatokForrás: ripost

A meglepő eredmény azzal magyarázható, hogy Meiderich-Beeckben él a legtöbb török hátterű migráns Duisburgon belül.

Egyébként ravaszul kitalálták a BIG párt nevét, az ugyanis jótékonyan eltakarja a valóságot.

A három betű a "Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit" – ból származik, azaz az innováció és igazság szövetségének nevezik magukat, bármit is jelentsen ez nekik.

A pártot még csak nem is Németországban, hanem Isztambulban jegyezték be, 2010-ben,

Németországban, ugyanabban az évben alapította a bonni török üzletember Haluk Yildiz, aki többször is hangoztatta, hogy a BIG nem iszlám párt, amely kizárólag a törököket vagy más nemzetiségű muszlimokat kíván megszólítani - közölte a Wochenblick című lap.

Valóban, a párt nyitott mások számára is, azonban már a neve is egyértelműen jelzi, hogy "rokonságban áll" Erdogan török elnök pártjával, az AKP-val, amelynek a teljes neve Igazság és Fejlődés Pártja. Ahhoz sem kell túl nagy fantázia, hogy kitaláljuk, honnan kap bőkezű támogatást a BIG...

Ez a párt eddig csupán egy számjegyű eredményeket ért el.

Most azonban nemcsak az említett negyedben (Meiderich-Beeck), hanem Duisburg másik 14 kerületében is két számjegyű szavazatot kapott.