Fémtolvajok vasúti hidat loptak Oroszországban

2019.06.06. 12:23

Megkezdődött a rendőrségi nyomozás Oroszország északnyugati részén, ugyanis feltételezhetően fémtolvajok lopták el egy vasúti híd egy részét. A szerkezet középső, 23 méter hosszú és 56 tonnás része tűnt el. 

A már nem használt híd az elhagyatott Oktyabrskaya település közelében egy elhagyatott erdőben van, nagyjából 170 km-re Murmanszktól, a régió központjától. 

Az egyik helyi lap szerint a sínpályát már régen elvihették. A hidat egykor ritka földfém szállítására használták, de 2007-ben lezárták, amikor a vállalkozás csődbe ment. A helyiek először májusban vették észre az eltűnt hidat. Az alábbi képen jól látszik, hogy az „új híd” középső része teljesen hiányzik. 

A híd egy darabja ott van a folyó közepén, ami arra utal, hogy az ellopott szerkezetet először leeresztették, majd darabokban vitték el. A Znak hírportál szerint kb. 9000 dolláros kárt okoztak a hidat birtokló cégnek – olvasható a BBC oldalán. 

A fémtolvajok által értékesített hulladék nagy problémát okoz Oroszországban. 2017-ben egy 10 méteres, szovjet időkből származó légvédelmi lövedék robbant fel egy újrahasznosító létesítményben, ami nyilvánvalóan ócskavasként került az üzembe.